Uw scheiding; regel het bij het loket!

Een scheiding is ingrijpend, of u nu getrouwd bent, geregistreerd partner of samenlevend. Emotioneel kunt u in een achtbaan belanden en dan moet u ook nog samen afspraken maken! Daarbij heeft u mogelijk diverse disciplines nodig. Deze zijn aanwezig bij VanDoorn Mediation & Financial Planning.

Sinds augustus 2018 is het Scheiding-Loket ook officieel van start gegaan. Voor meer informatie: Scheiding-Loket

Geluk of gelijk?

Ieder heeft zijn eigen ideeën en gelijk, u wilt beiden een eerlijke verdeling. Door de emotie wordt vaak niet meer goed geluisterd en ontstaat er minder begrip voor elkaar. Het maken van afspraken in uw beider belang is hierdoor heel lastig. Met behulp van een mediator, die ook nog financieel en fiscaal onderlegd is, wordt de communicatie helderder en ontstaat meer begrip voor elkaar. De kans is groot dat u in goed overleg uit elkaar gaat. Met daarbij het oog gericht op de toekomst en niet op het verleden.

De mediator

Als mediator zal ik uw proces volledig begeleiden waarbij we toewerken naar een duurzame oplossing. Indien er kinderen bij het conflict of de scheiding betrokken zijn is het helemaal belangrijk dat u samen door één deur kunt blijven gaan. U heeft samen de verantwoordelijkheid voor uw kinderen die vaak niet voor deze situatie hebben gekozen. Bedenkt u zich eens hoe waardevol het is als de kinderen later kunnen aangeven dat u, ondanks de zware periode, alles op een volwassen manier, in overleg heeft geregeld en niet in een juridisch gevecht uw eigen gelijk heeft gehaald.

De kindbehartiger

Veelvuldig wordt gebruik gemaakt van een kindbehartiger. De kinderen hebben een eigen stem en krijgen ook eigen oren! De kindbehartiger is iemand die met kinderen spreekt. Zo voelen de kinderen zich veilig en vrij om werkelijk te verwoorden wat zij ervan denken. En dat is niet altijd zoals de ouders verwachten! Soms komen daar mooie gesprekken uit voort. 

De Financieel planner

Als financieel planner en belastingconsulent zal uw vermogen op een fiscaal verantwoorde manier worden verdeeld. U kunt er zeker van zijn dat u achteraf geen fiscale verrassingen krijgt. Aangezien u vermogensbestanddelen met diverse fiscale etiketten, als bijvoorbeeld een eigen huis, levensverzekeringen, pensioenen of een eigen onderneming moet verdelen, is een fiscale achtergrond belangrijk. Omdat ik ook ben geschoold als belastingconsulent, kan ik u voordat de verdeling definitief wordt, op een duidelijke manier de fiscale gevolgen uitleggen.

De hulpverlener

Soms kan het fijn zijn om psychologische ondersteuning, individueel of juist met (een deel van) het gezin te hebben. Het hoeven geen lange projecten te zijn. Een handvat krijgen om verder te kunnen is vaak al genoeg. Het kan verlichting geven. Niet elke hulpverlener past bij iedereen. Daarom is een netwerk van psychologen belangrijk. Dat netwerk is aanwezig. 

De advocaat

Indien u kiest voor een scheiding met behulp van ieder een eigen advocaat waarbij de rechter uiteindelijk de beslissing neemt, heeft u zelf niets meer in de hand. Van de partijen die met een advocaat het proces ingaan denkt 80% dat hij of zij als winnaar bij de rechtbank weggaat. Er is echter een grote kans dat uw (ex-)partner deze mening ook heeft!

Scheidingsloket Amsterdam, Haarlem, Noord Holland