Hoe kijk ik tegen financiën aan?

Financiën hebben voor iedereen een eigen betekenis. Waarbij het voor de een om het hoogst mogelijke fiscale voordeel gaat, gaat het bij de ander om het gevoel en rust. Een levensstandaard moet vaak worden aangepast door een scheiding, financiën zijn hierdoor wel belangrijk. 

Geld alleen een middel?

Geld is een middel dat wij allemaal nodig hebben voor de dagelijkse dingen en voor bijzondere gebeurtenissen. Dit kunnen heel leuke gebeurtenissen zijn zoals en huis kopen of op vakantie gaan, maar er zijn ook gebeurtenissen die bij het leven horen die minder leuk zijn, waar toch een potje voor moet worden gereserveerd. Door een goed gesprek, de juiste vragen en een echt luisterend oor kunnen wij tot een oplossing komen die past bij uw persoonlijke situatie.

Wat te doen bij einde relatie? 

Als financieel adviseur en mediator kan ik u volledig begeleiden bij uw echtscheiding, beëindiging samenleving, omgangsregeling, verdeling van een nalatenschap of ontbinding van een samenwerkingsverband. Het gaat om uw verdeling; ik heb geen enkel belang bij de keuzes die u maakt. Als mediator zal ik altijd de belangen van u allebei in het oog houden.

Ondernemer?

Een jaarrekening kent geen geheimen voor mij. Dat is voor ondernemers die gaan scheiden vaak een opluchting. Ik geef inzicht in de gezondheid van de onderneming zodat er bij een scheiding geen onredelijke verwachtingen van de niet ondernemende partner zijn. Openheid van zaken en duidelijke uitleg (op elk niveau) over deze cijfers geven vaak rust en vertrouwen. Een overleg met uw boekhouder over de huidige situatie en verwachtingen voor de toekomst is altijd mogelijk. Het bepalen van de waarde van een onderneming laat ik aan andere deskundigen over. Daarvoor is te veel specialistische kennis nodig van de branche van uw onderneming.