Bundel je krachten en kwaliteiten, dat kan het beste zijn voor jouw klanten.
Geplaatst op: 17-04-2018
Aantal keer bekeken: 293

Mijn motto is dat ik niet in alles goed kan zijn; ik kan niet als hulpverlener aan tafel zitten en/of een goed gesprek met de kinderen aangaan. Een second opinion van het concept convenant voordat getekend wordt is vaak rustgevend, even naar een advocaat voor deze controle (en rust). Ik verzorg de begeleiding op een zorgvuldige manier, als mediator, het blijft de oplossing van de mensen zelf. Daarbij wordt gebruik gemaakt van mijn specialisatie op het gebied van de financiën en fiscalitetien. Soms is extra begeleiding nodig, voor de rouwverwerking, de kinderen of een juridische controle. Een gespecialiseerde begeleiding kan dan beter zijn; daar kunnen mijn klanten en/of hun kinderen veel aan hebben.  Het proces is vaak efficiënt, de lijnen zijn kort. Terwijl ik met de ouders in gesprek ben over alles wat erbij komt kijken om als partners uit elkaar te gaan, zit een kindbehartiger in een andere ruimte in gesprek met de kinderen. Afhankelijk van de leeftijd en belastbaarheid van de kinderen wordt dit ingevuld door deze specialist. Ook in het kader van voortgezet ouderschap kan daarbij hulp worden aangeboden. 

Op deze manier wordt ik ingezet door andere mediators/advocaten en kindbehartigers. Zodra het over financiën en fiscaliteiten gaat kom ik erbij. Ik doe mijn werk en het proces wordt bij die collega weer voortgezet. Indien de situatie erg complex is heb ik altijd een organisatie waarbij ik terecht kan voor een second opinion (De Scheidingsdeskundige). 

Als mediator werk ik ook bij de Rechtbanken in Amsterdam, Noord Holland en het Gerechtshof. Soms komt het voor dat ik bij een zitting aanwezig ben en partijen worden doorverwezen naar mediation vanuit een zitting (een project van de Rechtbank Amsterdam). Regelmatig komt het voor dat een verzoek tot alimentatie/vermogensverdeling door de advocaat niet voldoend is onderbouwd. Wat jammer! Een goede onderbouwing geeft sneller een kans van slagen en begrip voor hetgeen gevraagd wordt. Als een advocaat die kennis niet paraat heeft; waarom wordt dan geen gebruik gemaakt van specialisten? 

Bundel je krachten met andere specialisten! Het is het beste voor jouw klanten. Wil je ook krachten bundelen? Neem gerust contact op: 06 – 265 34 965 of info@vandoornmfp.nl

 

Reacties

Reageer

(Je e-mailadres hebben we wel nodig, maar wordt niet gepubliceerd.)
Je naam:
E-mailadres:
Website:
Je reactie:


7 maal 4  =  Voer het resultaat in a.u.b.

Meer artikelen in deze categorie

16
aug
2018

Hogere BTW en aanpassing inkomstenbelasting; wat zijn de gevolgen voor de koopkracht?

In onze praktijk komt de vraag meestal in verband met de partneralimentatie. De betalende partij geeft aan dat de alimentatie omlaag kan omdat de aftrek wordt beperkt. De ontvangende partij geeft aan dat de behoefte hoger wordt omdat de boodschappen duurder worden. 

Zeker na het artikel op nos.nl waarin de kop duidelijk is en veel onrust teweeg brengt; ‘Hogere BTW kost huishoudens volgend jaar 300 euro extra’. Jammer dat er dan met een zin in het artikel aandacht wordt besteed aan de overige aanpassingen waardoor de koopkracht wel vooruit gaat.

02
aug
2018

Het echtscheidingsconvenant en de eigen woning

Het blijft een item dat niet genoeg besproken kan worden. Het gaat nog steeds regelmatig niet goed. De belastingdienst neemt een standpunt in waar geen rekening mee wordt gehouden. Dat kan worden voorkomen door het convenant op een juiste manier op te stellen. De belastingdienst ziet te vaak dat belastingplichtigen zich hier niet voldoende bewust van zijn; en adviseurs van belastingplichtigen ten tijde van de scheiding ook niet! 

30
juni
2018

Wordt de wetgeving inzake aanpassing duur partneralimentatie nu echt aangepast?

Woensdag 27 juni 2018 is het gewijzigd Wetsvoorstel herziening partneralimentatie behandeld. De politieke partijen hebben hun standpunten en vragen besproken. Voor meer informatie hierover zie: Plenair verslag tweede kamer. Op een nader te bepalen moment zal deze discussie worden hervat. De initiatiefnemers hebben hierdoor de mogelijkheid om hun reactie voor te bereiden. En een onderbouwd antwoord geven op de vragen vanuit de kamer. 

08
juni
2018

Aftrekbeperking partneralimentatie 2019?

De laatste maanden krijgen wij steeds meer vragen omtrent de voorstellen aanpassing aftrekbaarheid partneralimentatie. Ik hoor mensen al zeggen dat de aftrekbaarheid wordt geminimaliseerd en dat de ontvangende partij minder belasting hoeft te betalen waardoor alimentatie omlaag kan. Vergeten wordt dan dat de heffingskorting deze verlaging weer kunnen compenseren. Het regeerakkoord kabinet Rutte III heeft zeker wel gevolgen voor mate van aftrek partneralimentatie. Daarnaast heeft het regeerakkoord invloed op het besteedbaar inkomen en de draagkracht. 

22
mei
2018

Tot de dood ons scheidt is niet voor iedereen weggelegd

In mijn praktijk zie ik een verhoogde vraag van ouderen die ervoor kiezen uit elkaar te gaan. Na jaren samenzijn, de opvoeding van de kinderen is volbracht, de pensioenleeftijd nadert; er wordt steeds vaker gekozen om de toekomst zonder elkaar te delen. 

15
maart
2018

Het scheidingsloket is nodig en is er al!

Het is heel duidelijk geworden uit het rapport van Andre Rouvoet; er is een loket nodig waar mensen terecht kunnen voor alles met betrekking tot hun scheiding. De diverse disciplines verzameld bij een loket. In mijn praktijk is dat gelukkig al aanwezig en wordt daar ook gebruik van gemaakt. Het blijkt niet helemaal duidelijk uit mijn website maar het netwerk is zeker aanwezig. Snel volgt meer nieuws hierover!

15
febr
2018

Verrekening van vermogen bij scheiding gaat niet altijd goed. Er zijn aandachtspunten!

Verdeling en verrekening van vermogen bij scheidingen gaat vaak niet helemaal zoals partijen dat wensen. Overeenstemming wordt wel snel bereikt. Dat de Belastingdienst daar ook een bepaalde gedachte bij heeft, wordt vaak vergeten.

Regelmatig zie ik dat pensioenen en lijfrenten worden verrekend met de overwaarde van een huis of het spaargeld.

Uitleg en begeleiding is dan heel belangrijk. Een lijfrente of pensioen is vaak opgebouwd door middel van een inleg waarbij een belastingvoordeel is behaald (bruto inleg of een aftrek inkomstenbelasting bij een lijfrente premie). Dat het vermogen ooit tot uitkering komt waarbij een belasting wordt geheven wordt vaak duidelijker als je deze toelichting geeft.  

31
jan
2018

Moet ik als stiefouder bijdrage in de kosten levensonderhoud van mijn stiefkinderen?

Heeft de stiefouder een verplichting tot het bijdragen in de kosten levensonderhoud van zijn/haar stiefkinderen? Wanneer ben je nu eigenlijk precies stiefouder? Hoe wordt in de Rechtspraak gekeken naar deze bijdragen voor een stiefkind?

15
jan
2018

Partneralimentatie: Een tijdelijk financieel vangnet

In mijn praktijk als mediator met een financieel/fiscale achtergrond wordt veel over Euro’s gesproken. Geld is een belangrijk onderwerp bij scheiding. Onzekerheid is daarbij een belangrijke drijfveer; kom ik wel rond met hetgeen ik meekrijg of kom ik wel rond als ik dat allemaal moet betalen in het kader van levensonderhoud kinderen of ex partner?